aanmelden peuterspeelzaal

 

Een nieuw schooljaar is weer begonnen en wij hebben er weer zin in om met de peuters leuke dingen te gaan doen, ontdekken, leren en vooral veel plezier maken!

 

Een ochtend bij Trapje Op..

 

Om 8.15 uur komen de eerste peuters binnen druppelen. De pedagogisch medewerkers begroeten de peuters en maken een praatje met de ouders en de ouders kunnen dan ook even spelen met hun peuter. Vervolgens wordt de vader of moeder uitgezwaaid op de zwaaibank. Uw peuter mag dan vrij gaan spelen.


Tijdens de speelochtend besteden we aandacht aan het dan actuele thema. Op dat moment werken er twee peuters aan een werkje. Denkt u hierbij aan plakken, knippen of verven. Zij worden hierin begeleid door een pedagogisch medewerker.


Rond 9.45 uur gaan we met zijn allen opruimen en hierna gezellig met zijn allen aan tafel. De namen worden voorgelezen en het fruitliedje zingen we dan. De peuters eten dan hun, van huis meegenomen fruit, op. Ze krijgen daarna nog wat te drinken en vaak zingen we dan de liedjes die bij het thema horen. Hierna gaan de kinderen die zindelijk zijn naar de wc.


Vervolgens gaan de kinderen weer spelen en wordt in groepjes verder gegaan met activiteiten rondom het thema. Vaak gaan we dan ook in groepjes kleien of tekenen of met de oudere kinderen 3+ spelletjes doen.
Als het weer het toelaat gaan we ook lekker buiten spelen.


Om ongeveer 11.15 uur gaan we weer opruimen en voor we in de kring gaan doen we vaak nog een bewegingsspelletje.
In de kring eten we een koekje en drinken limonade en zingen liedjes. Ter afsluiting worden de peuters voorgelezen. Om 12.00 uur zingen we een liedje dat de papa’s en mama’s er zijn en zal een van de medewerker de deur voor de ouders, die buiten staan te wachten, open doen. Ouders kunnen dan kijken wat de peuters gemaakt hebben en als er bijzonderheden zijn geweest zal de pedagogisch medewerker degene die het kind ophaalt hierover informeren.

 

Tot snel op de peuterspeelzaal!