aanmelden peuterspeelzaal

Hoe leuk is het om samen met vriendjes en vriendinnetjes naar de basisschool te gaan? Bij Speelzaal Trapje Op gebeurt dit vaak. Kinderen leren elkaar op speelzaal en komen vervolgens bij elkaar in de klas op de basisschool.

 

Met de Deventer leerschool hebben we een doorgaande leerlijn. Dit betekent dat we nauw contact met elkaar hebben. Tevens sluiten we ons steeds meer aan bij de programma’s die de Deventer Leerschool hanteert. Peuters die extra cognitieve uitdaging nodig hebben gebruiken materiaal van de basisschool. En kinderen die bijna vier worden gaan regelmatig met een pedagogisch medewerker alvast een kijkje nemen in de kleuterklas.

 

Ook geven we gezamenlijk vorm aan een warme overdracht naar de basisschool middels een regionaal OKE formulier.

In dit formulier (wat op alle kindcentra’s wordt gebruikt) komt de groei van uw kind naar voren in alle verschillende ontwikkelingsgebieden. We beschrijven hoe we u kind hebben gezien en geven de leerkracht tips in wat u kind nodig heeft om een goede start van de basisschool te maken.

Met uw toestemming hebben wij vervolgens een gesprek met de toekomstige leerkracht van uw kind om het formulier mondeling toe te lichten.